Röösli

Anna Isberg

Röösli-sadeln är tillbaka i Sverige!! Jag kan stolt meddela att jag inlett ett samarbete med Röösli Sattelbau i Schweiz! Jag är deras svenska återförsäljare och kontaktperson. Röösli är ett mindre familjeägt sadelmakeri som drivs av Urs Röösli men som startades av hans far för ungefär 50 år sedan.
Jag besökte sadelmakeriet under några dagar för att se och lära mig hur de bygger sina sadlar, vilken sadelbom de använder och vilken filosofi som ligger bakom hantverket. Jag blev mycket imponerad över deras hantverkskicklighet och gedigna arbete. De tar verkligen inga genvägar utan genomför varje moment med precision och noggrannhet. Varje sadel tillverkas unikt för just den ryttare och häst som sadeln beställts till. Sadeln är stoppad med ull och har en spring tree bom som går att justera i vidd vilket gör att sadeln kan justeras allteftersom hästen musklar om sig.
Jag utför bomändring, reparationer och omstoppningar av nya som gamla Röösli sadlar. Välkommen att höra av dig om du är intresserad av att veta mer om sadeln, provrida och kanske beställa en egen Röösli-sadel!